papion4

Cum se poarta papionul

Cunoscut ca un indicator al elegantei la cel mai inalt nivel, papionul este accesoriul ce intra in definitia codurilor vestimentare sinonime cu eleganta la superlativ absolut. In ultimii ani, papionul a intrat agresiv in vestimentatia casual masculina si a cucerit teritorii insemnate in garderoba feminina. De la versatil si confortabil pana la aducerea lui in derizoriu si kitsch nu a fost, insa, drum prea lung. Papionul standard, cel ce intregeste tinuta in codurile vestimentare formal si semiformal este, desigur, papionul self-tie – adica acel papion ce se leaga direct la gatul purtatorului, inainte de a fi “imbracat” papionul self-tie aratand ca o panglica ale carei capete sunt putin tesite. Papionul self-tie se poarta la camasa cu guler special pentru papion, cu guler rasfrant si fara canal. Camasa cu guler rasfrant si canal dublu este “strutocamila” nascuta din nevoia de a masca sistemul de prindere al papionului cu nod prestabilit, cel care a invadat magazinele si garderoba barbatilor de pretutindeni. Asadar, la tinuta eleganta: papion self-tie cu camasa cu guler rasfrant clasica. La acest papion nu e necesar sa maschezi nimic fiindca el este in sine accesoriul care va da plus de rafinament tinutei si va fi unul din detaliile ce-ti vor defini stilul vestimentar. Mai mult, purtarea acestui tip de papion este mesajul tau subtil ca stapanesti pana la ultimul detaliu arta de a te imbraca. Important este sa fie de o calitate indiscutabila (ca intreaga tinuta, de altfel) si, desigur, sa stii sa-i legi nodul.

Papionul cu nod prestabilit se poarta intotdeauna la camasa cu guler standard, indiferent de forma, latimea si deschiderea gulerului. Acest tip de papion nu va fi niciodata corespunzator codurilor vestimentare formal si semiformal el fiind potrivit pentru tinuta casual sau smart-casual. Este indicat ca papionul si batista de buzunar sa nu fie identice ca si cromatica si imprimeu insa este important ca intre ele sa existe o potrivire subtila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>