Papionul isi are originile in secolul XVII cand mercenarii croati purtau o esarfa in jurul gatului pentru a le sustine capetele camasii. Apoi a fost adoptata de catre societatea inalta din Franta sub forma asemanatoare a unei esarfe Ascot din zilele noastre. Aceasta esarfa a inceput sa capete popularitate in secolele XVIII si XIX cand a evoluat in papionul din zilele noastre, respectiv cravata. Papioanele originale erau de lungime fixa, fabricate pentru o anume dimensiune de gat. Acestea sunt preferate in special atunci cand se poarta o camasa cu guler randunica, pentru a nu expune mecanismul sau catarama din spate a papionului. Pe scurt, exista doua tipuri de papion: papion pre-tied (cu nodul facut din magazin) si papion self-tie (desfacut ca o cravata, caruia trebuie sa ii faci nodul inainte de fiecare purtare):
Inteleg ca prima varianta a fost facuta pentru cei mai comozi care nu doresc sa se complice sau sunt mereu pe graba, insa unui barbat cu stil nu ii va fi niciodata frica de un nod si un barbat cu stil va purta tot timpul papioane self-tie nu papioane pre-tied.
In general papioanele sunt facute din matase:
Dar pot fi confectionate si din alte tipuri de materiale:
– pentru sezoanele de toamna si iarna exista papioanele din lana.
– iar pentru sezoanele de primavara-vara sunt papioane confectionate din bumbac sau in.
In ceea ce priveste forma, papionul poate fi :
– normal (de latime medie si cu capeti fluture/butterfly)
– ingust (narrow/skinny bow tie)
– cu unul sau ambii capeti ascutiti (diamond bow tie)
Cum se leaga un papion
A invata sa-ti legi un papion este ca atuni cand inveti sa mergi pe bicicleta, la inceput te chinui insa odata prinsa miscare nu mai ai cum s-o uiti: